tiistai 30. lokakuuta 2012

To Do

Rouva Raadelmasta haastoi minut listaamaan kahdeksan asiaa, jotka meidän keittiössä ovat toistaiseksi jääneet ajatuksen tasolle. Haaste kuuluu tarkemmin sanoen näin:
  1. Kiitä haasteen antajaa 
  2. Jaa haaste eteenpäin, vaikka 4:lle 
  3. Ilmoita näille haasteista 
  4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do-listasi
Kiitos siis tästä haastavasta haasteesta. Rouva Raadelmasta on uusimpia ruokablogituttavuuksiani ja sattumalta myös uuden naapurustomme asukki. Paljon yhteistä siis :)

Tunnelmakuvia lenkkipolulta

Kahdeksan kohdan lista olikin yllättävän vaikea koota. Ensin ajattelin, että mielessä on niin paljon ruokia, mitä haluaisi kokeilla, ettei niistä millään saa valikoitua vain kahdeksaa. Hieman myöhemmin päässä löi tyhjää ja luulin jo etten keksikään yhtään mitään...

Päätin nyt vihdoin kuitenkin istua koneen ääreen ja asiaa sen enempää miettimättä listata mitä mieleen ensimmäisenä tulee. Tuloksena syntyi tällainen sattumanvarainen lista:
  1. Aroniamarjat
    Tämä tuli ensimmäisenä mieleen, kun katselin ikkunasta pakkasessa paleltuneita marjaparkoja. Olin ajatellut nyt jo heti ensimmäisenä syksynä hyödyntää pihallamme kasvavien aroniapensaiden runsasta satoa, mutta pitkittynyt keittiöremontti ja yllättäen viilentyneet ilmat sekoittivat suunnitelmat... Ehkä sitten ensi syksynä :)
  2. Lampaanviulu
    Pakastimessa odottelee yksi tällainen. En ole aiemmin moista valmistanut, joten saapa nähdä miten onnistuu!
  3. Perunalaatikko
    Joulu lähestyy ja päässä pyörii jouluiset reseptit. Vielä koskaan en ole itse tehnyt joulupöydän laatikoita. Perunalaatikko on oma suosikkini ja joskus täytyy opetella sen teko kunnolla. Perunalaatikon pitää mielestäni olla hyvin imelletty ja koostumukseltaan aika löysää.
  4. Suklaafondant
    Tätä olisi kiva kokeilla. Vielä kivempi olisi onnistua...täydellisen fondantin tekeminen ei ymmärtääkseni ole kovin helppo homma.
  5. Mac and cheese
    Parin viikon päästä olemme koko perheen voimin paistattelemassa Floridan auringon allan :) Liekö tuleva matka toi mieleeni tällaisen jenkkiklassikon, jota olisi helppo kokata kotonakin.
  6. Munkit
    Lapsuuden synttäreistä muistan hyvin äidin paistamat munkit. Mikään ei ole niin hyvää kuin ihan tuore munkki. Joko rinkilä tai pyöreä muodoltaan, mutta ehdottomasti ilman mitään hilloja sun muita. Itse en ole koskaan munkkeja paistanut...enkä keittiön tulipalon jälkeen ihan heti taida uskaltaa tähän hommaan ryhtyäkään...
  7. Koirankeksit
    Kun Lotta muutti meille, hankin hauskan Koiran keittokirjan, jossa on muun muassa kivoja koirankeksireseptejä. Toistaiseksi kanariisiluut, maksamuiskut, porkkanakakkukeksit sun muut on jäänyt tekemättä ja Lotta on tyytynyt herkuttelemaan lähinnä jääkaapin tähteillä. Hyvin on maistunut nekin :) 
  8. Bibimbap
    Rakastan kaikkia riisiruokia. Yksi suosikeistani on tämä korealainen annos, jota olisi kiva oppia tekemään. 
Ja lopuksi vielä lisää talvisia kuvia ja haasteen jako eteenpäin: KokkeillaanLempikakkuInkiväärihillo ja Tee ite parempaa, olkaapa hyvä! 

Vielä eilen meillä oli talvi, mutta yön aikana lumet sulivat.

6 kommenttia:

  1. Kiva ja haasteellinen lista sinulla. Ja aivan huikean kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  2. Kipaisin heti tänne lukemaan sinun listasi :) Bibimbap on tajuttoman hyvää, suosittelen tekemään hetikohtanyt! Ja lampaanviulusta rosvopaisti, se on minulla onnistunut taivaallisen hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Kävinkin jo heti kurkkimassa blogistasi reseptejä noihin :) Rosvopaisti on hyvä idea, eipä olisi tullut mieleen!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiva :) kävinkin jo kurkkimassa listasi kahdeksan kohtaa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...